Subsidies aanvragen voor opleiding flexkracht

0

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) heeft een beleid voor 2013 vastgesteld. Vanaf eind januari kunnen er subsidies aangevraagd worden. De stichting gaat onder andere op zoek naar samenwerking met flexorganisaties die innovatieve ideeën of projecten willen starten voor leer-werktrajecten en een nieuwe vorm van mentorschap willen inzetten.

STOOF heeft 500.000 euro beschikbaar voor projecten die ten goede komen aan een meer duurzame inzet van de los-vaste flexkracht, die af en toe werkt en dan weer afhankelijk is van een uitkering. Dit kunnen ook projecten zijn in samenwerking met het UWV of gemeenten. Verder heeft de stichting middelen beschikbaar voor onder andere 1.250 EVC-trajecten, 3.000 mentorvergoedingen (geen AKA-opleidingen) en 500 scholingsvouchers.

Startkwalificatie
Ook zijn ze op zoek naar projecten die betrekking hebben op langdurig fase A / fase 1/2 flexkrachten die geen startkwalificatie hebben (mbo 2). STOOF heeft financiële middelen beschikbaar om deze flexkrachten te scholen voor een meer duurzame inzet, en ze te versterken voor de arbeidsmarkt. Dit kan door leer-werktrajecten maar ook door modulair scholen of leren op de werkplek. Ze houden zich zeer aanbevolen voor goede ideeën.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer