‘Arbeidsmarkt financiële sector stabiliseert’

0

De vraag naar hoger opgeleide financiële specialisten stabiliseert.

Dat stelt detacheerder Yacht, een onderdeel van Randstad, in een analyse over de financiële arbeidsmarkt in 2012. Hoewel er afgelopen jaar 9 procent minder vacatures waren dan in 2011, toonde het laatste kwartaal signalen van voorzichtige groei.

Als voornaamste reden voor de positieve trend wijst Yacht op de aanhoudende crisis. Volgens Yacht-bestuurder Erik Kolthof vraagt die bedrijven om hun beleid anders op poten te zetten en bij die werkzaamheden zijn financiële managers onmisbaar. Wanneer die managers hun werk hebben gedaan, moet het nieuwe beleid ook door nieuwe mensen worden uitgevoerd. Mede daarom verwacht Kolthof dat de positieve trend zich in dit jaar verder doorzet.

Zo lag de vraag naar auditors in de laatste 3 maanden van vorig jaar 21 procent hoger dan in het derde kwartaal. In diezelfde periode steeg de vraag naar ‘zware financieel managementposities’ met 7 procent. Ook ‘jong financieel talent’ (minder dan 10 jaar werkervaring) was gewild.

Over heel 2012 daalde de vraag naar financial controllers het sterkst. Daar was de afname van het aantal vacatures 19 procent. Het aantal benodigde accountants nam eveneens fors af, met 18 procent. Volgens Yacht kromp het aantal vacatures per regio het hardst in Limburg. Daar waren 36 procent minder financiële experts nodig.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer