Talent4Service helpt 50-plussers aan een baan in de techniek

0

Talent4Service heeft via het platform Weer aan het Werk dit jaar al 84 werkzoekende 50-plussers naar een baan in de techniek begeleid.

Met de landelijke campagne die deze week start wil Talent4Service maximaal bereik creëren onder 50-plussers die op zoek zijn naar werk. Uiteindelijke doel is om in 2018 en 2019 minimaal 150 50-plussers duurzaam aan het werk krijgen in de technische branche.

50-plussers blijven achter

Door krapte in de technische branche zijn meer arbeidskrachten nodig in uitvoerende technische functies dan er momenteel beschikbaar zijn. Maar terwijl de arbeidsmarkt steeds verder aantrekt en werkloosheidscijfers verder dalen, blijft één groep nog altijd achter: de 50-plusser.
Het platform Weer aan het Werk richt zich op werkzoekenden met en zonder uitkering uit deze doelgroep, en biedt hen een omscholingstraject aan zodat zij aan de slag kunnen in technische beroepen.

Drempels wegnemen

Jeroen Voswinkel, operationeel directeur Talent4Service, vertelt hierover: “Sinds de start van Weer aan het Werk hebben wij ondervonden dat vraag en aanbod in de arbeidsmarkt zeker bij elkaar gebracht kunnen worden, maar dat dit wel inspanning en aandacht vraagt van zowel werkgever als werkzoekende. Doordat wij beide partijen begeleiden in dit proces én praktische knelpunten oplossen, nemen wij veel drempels weg. Dat dit werkt, zien wij aan de cijfers: in acht maanden tijd hebben wij 84 50-plussers kunnen begeleiden naar een baan voor langere tijd. Deze kandidaten zien wij vervolgens weer helemaal opbloeien in hun nieuwe rol.”

Weer aan het Werk

Kandidaten gaan aan de slag bij één van de 26 technische werkgevers die zijn aangesloten bij Weer aan het Werk. Het aantal aangesloten werkgevers groeit, en dus ontstaan er steeds meer kansen voor 50-plussers om aan de slag te gaan in een technische functie. Met de landelijke campagne – die online en op social media wordt uitgerold – wil Talent4Service werkzoekende 50-plussers bereiken en bewegen tot een overstap naar de technische branche.
Daarbij worden werkzoekende 50-plussers met affiniteit voor techniek uitgenodigd om zich aan te melden bij Weer aan het Werk.

Bron: Talent4Service

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer