Tentoo: meer vraag naar freelancers en flexwerkers

0

Het aantal bedrijven dat freelancers en flexwerkers inzet is afgelopen kwartaal gestegen met 11,3%, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. En het aantal freelancers en flexwerkers is ook gestegen met 11,5%.

Een duidelijk signaal dat de arbeidsmarkt flexibiliseert, zo is de conclusie uit de kwartaalmonitor (Q3) van payrollbedrijf Tentoo.

Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo, zegt in een toelichting: ‘Het risico om werknemers in dienst te nemen, vinden bedrijven nog te groot. De economie trekt weliswaar aan, maar de vrees blijft bestaan dat er opnieuw een dip volgt. In dat geval willen bedrijven niet vastzitten aan personeel. Andersom kunnen ondernemingen met flexwerkers de bedrijfsomvang gemakkelijk en zonder veel risico naar boven bijstellen. Dat maakt het laagdrempeliger om een vacature uit te schrijven.’

Omzetstijging freelancers
De omzet van freelancers in alle leeftijdscategorieën is gestegen. Maar vooral de groep 55-64 jaar zag de omzet aanzienlijk stijgen (met bijna 13%) in vergelijking met het derde kwartaal van 2013. Ook flexwerkers in de leeftijdscategorie 15-24 jaar kenden gemiddeld gezien een toename (ruim 11%) van hun inkomen.

Rotterdamse freelancers
Freelancers en flexwerkers in Rotterdam en Hilversum hebben een goed derde kwartaal achter de rug. In de havenstad nam de gemiddelde omzet toe met bijna 20%. Hilversumse freelancers – veelal werkzaam in de audiovisuele beroepen – kenden een omzetstijging van 12%.

Bron: Tentoo

Lees ook: Omzet flexwerkers en freelancers flink in de lift

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer