Randstad helpt 10.000 jongeren op weg naar werk

0

Randstad heeft meer dan 10.000 jongeren de afgelopen vijf weken op weg geholpen naar werk. Naast het invullen van vacatures zijn de jongeren geholpen bij hun presentatie op de arbeidsmarkt.

Dat gebeurde tijdens het tweede editie van het Jeugd op Zoek-programma dat Randstad en Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid, vorige week afsloten. Ruim 200 werkgevers waren aanwezig op de verschillende evenementen.

Vacatures ingevuld
Tijdens het programma zijn 9.829 vacatures ingevuld door jongeren. 2.132 jongeren zijn nog in procedure. Een verbetering van het resultaat van vorig jaar toen de teller na vijf weken op 8.281 stond. Van deze jongeren is 78% nog steeds aan het werk.

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland, over de noodzaak van het Jeugd op Zoek-programma: ‘Er is heel veel jong talent dat werkgevers goed kunnen gebruiken, maar niet vinden. Ze vallen niet op bij werkgevers omdat ze zichzelf niet goed genoeg aanprijzen of omdat ze eenvoudigweg hun cv niet goed genoeg op orde hebben. Bovendien moeten jongeren veel meer op pad gaan en netwerken. Een groot deel van de banen wordt namelijk niet gepubliceerd, maar wordt via-via ingevuld.’

CV-checks
‘Ook beheersen jongeren niet altijd de vaardigheden waar werkgevers om vragen of waar een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt om vraagt. Dat was een van de redenen om Jeugd op Zoek uit te breiden met sollicitatietrainingen, CV-checks en het verbeteren van je LinkedIn-profiel’, zegt Mirjam Sterk.

Randstad heeft de deelnemende jongeren daarom tijdens het Jeugd op Zoek-programma hierbij geholpen; de afgelopen vijf weken hebben 2.873 jongeren tijdens de evenementen 203 werkgevers ontmoet, zijn er 2.892 cv’s gecheckt en 976 LinkedIn profielen verbeterd, hebben 1.545 jongeren een professionele foto laten maken en namen 1.306 jongeren deel aan een van de workshops.

Bron: Randstad

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer