Tijdelijk werk in Nederland het laagst betaald

2

Tijdelijke werknemers verdienen in Nederland een stuk minder dan in de rest van Europa.

Dat schrijft de Volkskrant op 2 januari na rapportage van de Europese statistische dienst Eurostat.

Eurostat meldt dat bijna de helft van de Nederlandse flexwerkers minder dan tweederde van een modaal salaris ontvangt. Het uurloon van deze kleinverdieners bedraagt maximaal 10,20 euro per uur.

Het aantal werknemers met een tijdelijk contract dat als ‘kleinverdieners’ wordt aangemerkt, bedraagt in Europa gemiddeld 31 procent. Het Nederlandse percentage van 48 procent ‘klein verdienende’ flexwerkers steekt schril af tegenover dat van landen als Duitsland (38 procent), België (22 procent) en Frankrijk (18 procent).

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Wat een slechte vergelijking! In Duitsland krijgt een flexwerker vaak direct een contract voor onbep. tijd vanwege bepaalde arbeidsrechtelijke aspecten maar het salaris is gemiddeld nog lager dan die 10,80.

  2. Zo gaan we weer 2013 in met meer leugens. Kijk eerst even in de ons omringende landen waar het veel slechter is. Het is Nederland goed geregeld. Natuurlijk wel de CAO volgend. Het is allemaal wettelijk vast gelegd. Wat en wie wil iets bereiken met deze discussie.

Reageer