Tsjechische uitzendwerkers gehuisvest in bedrijfspand

0

De politie in Amsterdam heeft donderdagavond ongeveer dertig Tsjechische werknemers uit een bedrijfspand gezet omdat ze daar illegaal waren gehuisvest. Het ging om een bedrijfspand aan de Slimmeweg in het westen van de hoofdstad, maakte stadsdeel Nieuw-West vrijdag bekend.

De ontruiming gebeurde in opdracht van het stadsdeel. "We kregen van omwonenden meldingen binnen over tientallen mensen die in het pand woonden", aldus wethouder Els Verdonk (Ruimtelijke Ordening). "In overleg met de politie hebben we vanwege de brandgevaarlijke situatie besloten om direct tot uitzetting over te gaan."

De eigenaar van het pand en de werkgever van de Tsjechische werknemers hebben op aandringen van het stadsdeel donderdagavond nog alternatieve huisvesting moeten regelen. De uitzetting uit het pand is volgens het stadsdeel ordelijk verlopen. In het gebouw werden circa 46 slaapplekken aangetroffen.

De Tsjechen werken voor een uitzendbureau. Ze lieten het stadsdeel weten te werken als schoonmaker op Schiphol.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer