Uitzendbureau Hediemee moet ‘Polenpension’ sluiten

0

Uitzendbureau Hediemee uit Epe mag niet langer Poolse uitzendkrachten huisvesten in een voor dat doel gehuurd woonhuis. Dat heeft de Raad van State beslist.

Hediemee verhuurde kamers in het woonhuis aan Poolse uitzendkrachten die in Nederland werken. De gemeente Epe stelde dat dat in strijd was met het bestemmingsplan, dat uitgaat van een ‘woonbestemming’. Daaronder wordt verstaan bewoning door een persoon, gezin of samenhangende groep mensen. De gemeente had al een dwangsom van ruim 7 duizend euro opgelegd, omdat het uitzendbureau de woning niet tijdig ontruimde.

Het uitzendbureau beargumenteerde voor de Raad van State dat er wel degelijk sprake is van samenhang, omdat alle bewoners voor hetzelfde uitzendbureau werken en allen uit Polen komen. De Raad van State bepaalde echter dat het "geenszins aannemelijk is dat de bewoners van de woning de intentie hebben om een samenwonende groep van personen te vormen, maar dat veeleer aannemelijk is dat het feit dat zij in de woning wonen uitsluitend het gevolg is van de toevallige omstandigheid dat zij voor [Hediemee, red.] werkzaam zijn en hen om die reden door [het uitzendbureau, red.]de mogelijkheid wordt geboden te worden gehuisvest in een van de haar ter beschikking staande huizen".

Dat houdt in dat de gemeente Epe in haar recht staat en de dwangsom van het uitzendbureau mag eisen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer