‘Veel flexbanen op het spel in Groningen’

0

De toekomst van aluminiumsmelter Aldel uit Delfzijl hangt volgens FNV en CNV aan een zijden draadje nu de provincie Groningen geen noodkrediet van 4 miljoen euro wil geven. De vakbonden vrezen dat er honderden banen op het spel staan, van zowel vaste werknemers en flexkrachten.

Als er niet snel iets gebeurt, krijgt de werkgelegenheid in deze regio een enorme klap, zegt CNV-bestuurder Jacqueline Twerda. Bij het bedrijf werken ruim honderd flexkrachten en 340 mensen in vaste dienst.

Aldel verkeert al geruime tijd in de gevarenzone. Twerda: ‘Het bedrijf heeft veel last van oneerlijke concurrentie. Het betaalt in Nederland een veel hogere prijs voor elektriciteit dan aluminiumsmelters in andere Europese landen.’

De vakbonden hoopten op een oplossing van het ministerie van Economische Zaken. ‘We hebben meerdere malen contact gehad met het ministerie over de noodzaak van een eerlijk speelveld’, zegt Twerda. ‘Het ministerie heeft hierbij steeds de indruk gewekt dat het op zoek zou gaan naar een structurele oplossing, zodat Aldel minder kwijt is aan de peperdure elektriciteitsrekening. Die hoop blijkt vergeefs. Den Haag blijft, tot onze grote boosheid en frustratie, met de armen over elkaar zitten.’

Bronnen: ANP, CNVVakmensen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer