Vrouwen rukken langzaam op naar de top

0

Het aantal vrouwen op topposities stijgt maar langzaam.

De bedrijven en organisaties die aan de Commissie Monitoring Talent naar de Top hebben beloofd om vrouwelijk talent meer kansen te bieden, zagen in 2009 het aandeel vrouwen aan de top met 1,7 procent toenemen naar 18,4 procent. Dat blijkt uit het jaarrapport dat de commissie dinsdag uitreikte aan prinses Máxima, minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs.

De overheid stelde de commissie in 2008 in. Afgelopen jaar verdubbelde het aantal ondertekenaars van het handvest Talent naar de Top; inmiddels staat de teller van organisaties die beloven mee te werken aan doorstroming van meer vrouwen naar de top, op 106. De ondertekenaars streven ernaar dat over vier jaar ruim een kwart van hun toplaag uit vrouwen bestaat.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer