Walters People: Uitzendkracht investeert graag in zijn carrière

0

Nederlandse uitzendkrachten zoeken uitdaging in hun carrière en zijn bereid om in hun toekomst te investeren, bijvoorbeeld door een aanvullende opleiding te volgen.

Dit blijkt uit onderzoek van Walters People, waaraan meer dan 1.700 professionals uit Nederland, België en Frankrijk deelnamen.

Extra opleiding
Wanneer zij besluiten om een nieuwe baan of opdracht te accepteren, wordt uitdagende inhoud door 49% van de professionals ‘heel belangrijk’ genoemd, en het is daarmee de meest genoemde factor. De professionals zijn dan ook bereid om te investeren in hun ontwikkeling: 78% geeft aan een extra opleiding te willen volgen om zijn of haar loopbaan een extra impuls te geven.

Lager salaris accepteren
Ook op financieel vlak zijn uitzendkrachten bereid concessies te doen in ruil voor doorgroeimogelijkheden. Zo zou 65% van de ondervraagden een lager salaris accepteren voor een meer uitdagende baan. Bijna de helft (47%) van de kandidaten werkt regelmatig overuren zonder hiervoor een financiële compensatie te krijgen.

‘Steeds dynamischer carrièrepad’
José Bokhorst, Associate Director Walters People Nederland, reageert op de uitkomsten van het onderzoek: ‘Het aandeel flexwerkers op de Nederlandse arbeidsmarkt is de afgelopen jaren toegenomen, en professionals volgen een steeds dynamischer carrièrepad. Zij nemen hun loopbaan serieus en denken na over waar zij op langere termijn willen staan. Steeds meer uitzendkrachten houden hun kennis en vaardigheden actief up to date met workshops, trainingen of het volgen een vervolgopleiding.’


Bron: Walters People

Lees ook: ‘Opleidingsbudgetten breder inzetten, ook voor flexkracht’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer