Zorgen over Polenhotel in Noordoostpolder

0

De plannen om een groot ‘Polenhotel’ voor 300 seizoensarbeiders op te zetten in Ens heeft tot bezorgdheid geleid bij de inwoners van het dorp in de Noordoostpolder. Dat zei voorzitster Gerda de Jong van Dorpsbelangen Ens dinsdag.

De omwonenden uitten maandagavond tijdens een informatieavond hun zorgen over eventuele overlast en de verkeersveiligheid rondom het beoogde onderkomen voor 300 seizoensarbeiders. Ook de omvang roept vragen op. Met de komst van 300 arbeiders groeit het 3000 inwoners tellende dorp in één klap met 10 procent.

Het ‘Polenhotel’ is een idee van twee broers uit Marknesse, eveneens in de Noordoostpolder. In het onderkomen langs de N50 moeten 150 tweepersoonskamers komen, waar de gastarbeiders verblijven tot ze teruggaan naar hun thuisland. Dat moet de overlast terugdringen van seizoensarbeiders die illegaal in huurwoningen in het dorp wonen.
 
Volgens De Jong staan de Ensenaren open voor plannen om de arbeiders te huisvesten, maar is het de vraag of het ‘Polenhotel’ "wel werkelijk de vorm is die wij als dorp graag zien".

 PVV-fractievoorzitter in Flevoland Joram van Klaveren ziet in ieder geval niks in de plannen. Hij vreest voor "verloedering, overlast, criminaliteit en een toenemend gevaar in het verkeer". De PVV’er maakt zich tevens druk over het feit dat er honderden Polen aan werk worden geholpen, terwijl er volgens hem in Flevoland rond de 7000 mensen in de bijstand zitten. Mocht de gemeente Noordoostpolder instemmen met de plannen, dan wil Van Klaveren kijken of het vanuit de provincie mogelijk is om het initiatief alsnog een halt toe te roepen.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer