Kamp: ‘Voldoende werklozen voor werk in tuinbouw’

1

Er is voldoende aanbod van werklozen om de vacatures bij tuinders te vervullen. Dat heeft minister Henk Kamp (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de Tweede Kamer maandag geschreven.

Tuinders claimen dat ze geen Nederlandse werklozen kunnen vinden en daarom Roemenen en Bulgaren willen inhuren. Kamp is daar tegen. Hij stelt nu dat 28 uitzendbureaus op korte termijn meer dan 3000 mensen kunnen leveren voor werk in de tuinbouw. Uit onderzoek is gebleken dat tuinders tot nog toe maar zeer beperkt aankloppen bij uitzendbureaus, aldus Kamp.

 
Belangenorganisatie voor de tuinbouw ZLTO trok vorige maand aan de bel omdat de tuinders naar eigen zeggen de grootste moeite hebben mensen te vinden om de oogst binnen te krijgen. Ze willen weer Roemenen en Bulgaren aanstellen, maar dat wil Kamp niet. Volgens ZLTO zijn Nederlandse werkelozen minder ervaren en minder gemotiveerd en lopen ze vaak binnen een paar dagen weer weg.
 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Sterk van Kamp om niet in de val te lopen. We kunnen deze problemen oplossen zonder gebruik te maken van Roemenen en Bulgaren. Kijk in Spanje is 30% van de Roemenen werkloos. Laten we aub leren van onze fouten in het verleden.

Reageer