ZP-Assist: nieuwe bemiddelaar voor zp’ers

0

Sinds vandaag is er een nieuwe speler op de markt die zich volledig richt op de zelfstandige professional (zp’er): ZP-Assist. ZP-Assist werkt met personal consultants die als impresario van de zp’er actief op zoek gaan naar een opdracht die aansluit op de vraag van de zp’er.

ZP-Assist zegt hiermee in te spelen op de behoefte van zp’ers naar ondersteuning bij acquisitie. Ook zegt de intermediair geen hoge margemodellen te hanteren, omdat uit onderzoek onder 1.000 zp’ers zou blijken dat zp’ers hoge marges en onpersoonlijke bemiddelingsbureaus zat zijn.

No cure no pay
ZP-Assist werkt op no cure no pay basis. Pas als er een succesvolle en passende plaatsing is, betaalt de zp’er een vast bedrag per maand. Dit is slechts een fractie van wat gemiddeld wordt gerekend door bemiddelingsbureaus.

Ondernemerschap
ZP-Assist heeft als doel om hoogopgeleide zelfstandige professionals te ondersteunen in het ondernemerschap. Een zp’er heeft zelf graag de touwtjes in handen, maar komt vaak tijd tekort om zich bezig te houden met acquisitie, administratie, netwerken en persoonlijke ontwikkeling. Inhurende organisaties willen bijvoorbeeld middels online marktplaatsen, direct contact met professionals. Het is echter lastig voor professionals om hier echt opdrachten mee binnen te halen. De personal consultant van ZP-Assist moet dit zoekwerk uit handen nemen. Daarnaast wil het bedrijf door middel van community management een relevant netwerk voor de zp’er creëren.

Bestaansrecht bemiddelaar
‘Huidige bemiddelingspartijen passen niet meer in het gewenste beeld’, aldus Niels Huismans, Business Developer bij ZP-Assist: ‘Wij zien dat de professional steeds zelfstandiger wordt en wij helpen hen in het ondernemerschap. Tussenpartijen die alleen blijven inzetten op bemiddeling en matchen van opdrachtgevers en zp’ers zullen uiteindelijk hun bestaansrecht verliezen. Deze partijen bieden geen meerwaarde, niet voor de opdrachtgever en niet voor de zp’er.’

In de beginfase focust ZP-Assist zich voornamelijk op vier specifieke vakgebieden: Business Intelligence en Business Analisten, Financial Markets, Development en Project Management.

Bron: ZP-Assist

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer