ZZP’ers positief over toekomst

0

Moeilijke economische omstandigheden of niet, ZZP’ers zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ze merken wel steeds vaker de gevolgen van de economische crisis, maar het bevalt ze goed om eigen baas te zijn.

Dit blijkt uit onderzoek van zzp-platvorm Myler, waar bijna 2000 zzp’ers aan mee deden.

Volgens het onderzoek hebben zzp‘ers meer opdrachtgevers, omdat het aantal kortlopende opdrachten dit jaar sterk steeg. Zo heeft ruim 23 procent van de zelfstandige ondernemers minimaal zes klussen op jaarbasis, terwijl in 2011 nog 10 procent van de zzp’ers meer dan vijf opdrachten per jaar had.

Het eigen baas zijn bevalt zzp’ers goed. In vergelijking met een half jaar geleden zijn zelfstandige professionals steeds gelukkiger met hun zelfstandigheid. Zij geven hiervoor een 8,3 als rapportcijfer ten opzichte van een 8,08 in januari 2012. Bijna driekwart van de zelfstandigen geeft aan nooit meer in loondienst terug te willen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer