Adecco introduceert platform Adia

0

Adecco Group heeft een nieuw cloud-gebaseerd platform voor recruitment geïntroduceerd. Hiermee worden op basis van algoritmes kandidaten en tijdelijk werk aan elkaar gekoppeld.

Dit digitale platform, Adia, maakt naar eigen zeggen het matchen van vraag en aanbod van talent veel effectiever. Aan de hand van algoritmes matcht het platform kandidaten met jobs op basis van vaardigheden, werkervaring, regio en real time beschikbaarheid van kandidaten. De inlener kan online tijdelijke krachten inhuren, ploegendiensten plannen en zelfs contracten opstellen.

Adecco werkt hiervoor samen met technologiebedrijf Infosys. Adia wordt in sommige plaatsen in Zwitserland en Groot-Brittannië al gebruikt en zal in de komende periode verder worden uitgerold.

Volgens Alain Dehaze, ceo Adecco Group, speelt Adecco met Adia in op de markt voor het matchen bij kortlopende opdrachten voor de relatief kleinere klanten. Een aantrekkelijke markt, maar wel een markt waarvoor het met het huidige dienstenaanbod lastig is een kostenefficiënte oplossing te bieden. Met Adia kan dat dus. Dehaze: “Wij focussen op transformatie en innovatie om gebruik te maken van de mogelijkheden die de veranderende markt voor vraag en aanbod van werk biedt.”

Bron: Infosys/ComputerWeekly.com

Over Auteur

Reageer