Plan overdracht StiPP naar PGGM

0

Per 1 januari 2018 gaat PGGM de uitvoering van het StiPP pensioen overnemen van Achmea. Henk Geurtsen (Flex-Experts) heeft de afgelopen weken contact gehad met o.a. de werkgeversvoorzitter van de StiPP. De plannen voor de overdracht zijn bekend.

Er wordt alles aan gedaan om de overgang vloeiend en zonder bijzondere veranderingen te laten verlopen. De belangrijkste punten zet ik hieronder op een rijtje.

Aanlevering 2017

Tot en met 31 januari 2018 worden de aanleveringen over 2017 verwerkt door Achmea.
Syntus Achmea rondt het jaarwerk van 2017 af en draagt alle historische gegevens over aan PGGM.

Aanlevering 2018

De landingspagina Stippensioen.nl wordt overgezet naar het werkgeversportaal van de PGGM. Er vinden geen wijzigingen plaats in de wijze van aanleveren. Dit betekent dat het PDO-formaat gelijk blijft. Ook kan er in één PDO-bestand meerdere werkgevers aangeleverd worden. Het is de bedoeling dat direct vanaf 1 februari 2018 bestanden aangeleverd kunnen worden bij de PGGM.

Het zal een hele uitdaging worden om alles zo strak te regelen, dat de overgang helemaal naadloos gaat verlopen.

Correcties oude jaren

De PGGM neemt alles 1 op 1 over van Achmea, waardoor herstelaangiftes over 2017 en ook oudere jaren vanaf 1 februari 2018 gewoon aangeleverd kunnen worden bij PGGM.

Afwikkeling lopende dossiers

De StiPP heeft er voor gezorgd dat er een volledige overdracht plaatsvindt van Achmea naar PGGM, zodat alle lopende zaken vanaf 1 februari 2018 worden afgehandeld door de PGGM. Het is erg prettig dat een deel van de mensen die nu dossiers behandelen bij Achmea meeverhuizen naar de PGGM, zodat niet alle kennis verloren gaat.

Advies

Wacht niet tot de laatste dag (31 januari 2018) met het aanleveren van de laatste gegevens over 2017. Net als andere jaren moeten bureaus die hun aangifte Loonheffing per 4 weken doen, met de laatste aangifte zowel de gegevens over periode 12 als periode 13 aanleveren.
Controleer begin februari 2018 of het inloggen goed verloopt, zodat eind februari 2018 de gegevens over januari/periode 1 aangeleverd kunnen worden.

Henk Geurtsen is partner bij Flex-Experts (www.flex-experts.nl)

Lees ook: Uitvoering StiPP gaat op de schop

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer