Flexathon

0

Mijn vriendin is HR Manager. Vroeger, toen ze nog niet mijn vriendin was, was ze zelfs een klant. Geen wonder dus dat wij ons werk regelmatig mee naar huis nemen. Inhoudelijke discussies over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, maar ook over hoe ons beider werkgevers daarmee omgaan.

Met de huidige ontwikkelingen in arbeidsland zou je alleen voor het up-to-date blijven en aanpassen van al je contracten en documenten al een parttime projectmanager kunnen aanstellen. ‘Wij doen het er gewoon bij’, zeggen we stoer tegen elkaar.

Bij nadere verdieping in het onderwerp zie je steeds meer consequenties voor je procesvoering.
Dat geldt natuurlijk in extremis voor organisaties in de arbeidsbemiddeling. Niet alleen de arbeidsovereenkomsten zelf moeten ‘Wet-werk-en-zekerheid-proof’ worden gemaakt, ook de inleenovereenkomsten, algemene voorwaarden en commerciële uitingen. En als kwaliteitsbureau wil je natuurlijk ook je klanten tijdig en correct informeren over de ontwikkelingen. Ga er maar aan staan!
Gelukkig is er ook vanuit de politiek oog voor correcte voorlichting. Verschillende fracties maakten zich zorgen over de (tijdige) voorlichting aan werkgevers. Geen nood, onze branche pakt de handschoen op. Zoals bijvoorbeeld op 8 april, wanneer de NBBU tijdens de week van de ondernemer de Flexathon organiseert. Een event voor flexbedrijf en hun clientèle boordevol informatie over alle wetswijzigingen. Ook hier zie je dat arbeidsbemiddelaars, in hun drive om een kundige businesspartner te zijn voor hun klanten, een faciliterende rol spelen. Free of charge.
Evengoed verwacht ik dat de werkelijke win voor de branche daar ook niet in zit. Het platform waarop je je HR-expertise kunt tonen draagt wezenlijk bij aan het verbeteren van het imago van de flexmarkt. Ik zou haast zeggen: blijf veranderen mijnheer Asscher. Die projectmanager nemen we dan gewoon aan en de deskundigheid van onze ondernemingen komt dan mooi aan het licht. Mijn vriendin en ik zijn u alvast dankbaar!

Deze blog is geschreven door Michiel Jonkers.
Als Operationeel Manager verbaast en verwondert hij zich nog dagelijks over de wereld van arbeidsbemiddeling, stoort hij zich aan het gebrek aan waardering voor de sector in de samenleving en blijft hij mede daarom scherp op de kwaliteit van de diensten die hij levert.


Andere recente blogs van Michiel Jonkers:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer