Jong Uitzendtalent: Frank van Beek (28)

0

Functie: vestigingsmanager van de vestiging in Amsterdam sinds augustus 2008
Organisatie: De Werkstudent

Opleiding: hbo Human logistics
Werkervaring: verkoopmedewerker bij de Bijenkorf, half jaar intercedent bij De Werkstudent

 

1. Waarom de uitzendbranche?

Een vriend van mij werkte al voor De Werkstudent op de vestiging Schiphol. Van hem hoorde ik over de organisatie en de inhoud van het werk. De functie van intercedent leek me een goede basis om verder te groeien, zowel binnen als buiten de flexbranche. Het is een multidisciplinaire en heel afwisselende functie, je doet in korte tijd heel veel ervaring op.

2. Uitzendmanagerkwaliteiten?

Vakkennis is in ieder geval heel belangrijk. De branche staat bol van de regels. Ook kennis van de ontwikkelingen in de branche is belangrijk, de e-mailnieuwsbrief van Flexmarkt is heel handig om op de hoogte te blijven. En natuurlijk zijn commerciële kwaliteiten in deze tijd van heel groot belang.

3. Genietmomenten?

Ik werk met een klein team van jonge en relatief onervaren intercedenten. Omdat ik weet hoe het is als je net begint, heb ik de afgelopen maanden geprobeerd om interne processen aan te scherpen en informatie beter toegankelijk te maken. Ik vind het leuk om de verbetering te zien die we al hebben bereikt.

4. Ergenissen?

Echte ergernissen heb ik niet. Ik vind het wel jammer dat het nu vrij moeilijk is om opdrachten binnen te halen, vooral voor mijn collega’s die pas een paar maanden bezig zijn. Ik zou hen ook graag een omgeving bieden waarin we grossieren in opdrachten, maar daar ligt tegelijkertijd de uitdaging.

5. Beste managementadvies?

Wees eerlijk, niet alleen over je sterke kanten maar ook over je zwakke kanten. Doe niet alsof je alles weet en kunt, ook al is dat heel verleidelijk. Uiteindelijk krijg je het hoe dan ook terug als je in een situatie zit waar aanspraak wordt gemaakt op kennis of ervaring die je eigenlijk niet bezit.

6. Volgende managementstap?

Ik heb een vliegende start gemaakt in de flexbranche, ik verwacht niet dat de lijn even snel zal doorstijgen. De komende jaren wil ik me settelen in deze functie en in de branche. Ik vind de Kunst&Cultuur-sector heel leuk, mijn ambitie is om op dit gebied meer opdrachtgevers binnen te halen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer