Nederlanders het meest ondernemend

0

De Nederlander is de afgelopen tien jaar een stuk ondernemender geworden. In 2010 was 7,2 procent van alle Nederlanders tussen 18 en 64 jaar bezig een nieuw bedrijf op te richten of actief als ondernemer van een bedrijf dat korter dan drie jaar bestaat.

Deze cijfers maken Nederland het meest ondernemende EU-land, zo blijkt uit een jaarlijks wereldwijd onderzoek naar ondernemerschap, dat donderdag is gepubliceerd door onderzoeksbureau EIM.

Van alle hoogontwikkelde economieën bezet Nederland nu de vijfde plaats, direct achter de Verenigde Staten. Tien jaar geleden bleef Nederland nog ver achter bij de VS.
 
Vergeleken met 2001 beschouwen nu meer Nederlanders het ondernemerschap als een aantrekkelijke loopbaan. Ook is het aantal Nederlanders dat denkt de vereiste kennis en vaardigheden te hebben om een eigen bedrijf op te richten toegenomen van 37 procent in 2001 tot 46 procent in 2010.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer