Randstad komt met bemiddelingsapp Ploy

0

Randstad komt met een app die een directe, snelle match via de smartphone tussen opdrachtgever en uitzendkracht mogelijk maakt: Ploy. Dit is een nieuw business model dat Randstad zelf vergelijkt met platforms als Uber en AirBnb, maar dan voor de arbeidsmarkt.

Ploy is vooralsnog specifiek bedoeld voor de horeca. Restaurants en hotels die (snel) een extra arbeidskracht nodig hebben kunnen dat op dit app-based platform aangeven en kandidaten kunnen direct reageren. ‘Als een restaurant op zaterdag belt dat ze op zondag een extra bediende of kok nodig hebben, kunnen ze dat voortaan zelf regelen met de smartphone. In principe kan iedereen die via een uitzendconstructie wil werken zich aanmelden bij Ploy’, zegt projectmanager Esther de Kruijk tegenover het FD.

Piekmomenten
Omdat op deze manier snel gemakkelijk extra medewerkers geregeld kunnen worden, leent de app zich bij uitstek voor sectoren waar regelmatig piekmomenten voorkomen. Wellicht zal Ploy in de toekomst ook voor de retail en logistiek worden ingezet.

Fulltime parttimers
Volgens het FD heeft Randstad met Ploy een groeimarkt aangeboord van fulltime parttimers, mensen die hun werkweek vullen met meer dan één baan en die dus regelmatig bijklussen, waaronder in de horeca.

Intercendenten
De Kruijk stelt in het FD dat Ploy de intercedent niet overbodig zal maken. ‘De manier waarop uitzendbureaus werken verandert snel, maar de menselijke factor verdwijnt nooit helemaal.’ De match, gebaseerd op factoren als functie, beoordelingen vorige werkgevers en profiel van de kandidaat, verloopt weliswaar grotendeels automatisch, achter de schermen houden intercedenten volgens Kruijk dit proces in de gaten.
In België is de app begin dit jaar al gelanceerd, sinds een paar dagen loopt nu een test in Amsterdam.

Bron: FD

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer