Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze vierde podcast van de tweede serie gaat Wim in gesprek met Jean-Marie Frerichs, held bij WerkTalent (vestiging Breda), voor mensen die een vaste baan zoeken in logistiek, industrie & techniek in Breda en omgeving.

Bemiddelen als topsport

Nadat Jean-Marie de opleiding tot sportleraar aan het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) met goed gevolg had afgerond, kwam hij terecht al commercieel medewerker in de voetbalwereld. Toen hij daarin een poosje werkte, kwam hij WerkTalent tegen, waarmee hij zaken deed voor NAC Breda. Na een paar keer praten, trad hij daar in dienst. Want daar is het werk nóg dynamischer dan in de voetbalwereld, zo had hij ontdekt. Je weet eigenlijk nooit van tevoren wat er gaat gebeuren, “Iedere dag moet ik mijn agenda zesmaal wijzigen”. Dat is precies wat de energieke spraakwaterval zo aanspreekt.

Veelzijdig en specialist worden

Maar ook het feit dat je tegenwoordig op die krappe arbeidsmarkt kandidaten vaak alleen nog ná kantoortijden kunt spreken, dat je moet netwerken in de business club van de lokale voetbalvereniging, dat je als een halve psycholoog moet vragen en luisteren naar de verhalen, perikelen, hobby’s en meer van je kandidaten, dat je je MKB-opdrachtgevers moet leren hoe ze in een veranderende wereld met sollicitatieprocessen moeten omgaan, dat je ze moet ontzorgen, dat je voor je opdrachtgever én je kandidaat het beste moet realiseren, wat vaak niet het makkelijkste is, continu weer nieuwe dingen ontdekken – dat soort dynamiek spreekt Jean-Marie enorm aan. En hij wil een gespecialiseerd partner voor logistieke opdrachtgevers worden, met een integraal netwerk, waar bijvoorbeeld ook opleidingen inzitten. Digitalisering kan en moet het drukke werk van een recruiter enorm versoepelen.

Jouw lokale held

Onze energieke, ontzorgende lokale held Jean-Marie heeft zelf óók een lokale held: Stichting DOA, gevestigd in de oude apotheek in Hoeven. DOA is een educatief dagcentrum waar mensen met een verstandelijke beperking ‘aan het werk worden gezet’ – zodat ze ervaren dat ze ertoe doen, en daarvoor maar al graag elke dag uit bed springen. Daarvoor ontvangen zij namens Jean-Marie € 250 van RecruitNow.

Heb je genoten van de podcast? Stem dan via …, want de podcast-gast met de meeste stemmen van dit seizoen krijgt nog € 2500 extra voor haar of zijn lokale held.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer