Rijk stopt helemaal met payrolling

0

Het Rijk stopt volgend jaar mei helemaal met payroll als vorm van flexwerk binnen de rijksoverheid.

Dat staat in een brief van minister Stef Blok (Rijksdienst).

Afbouw payrolling
Het Rijk begon vorig jaar al met de afbouw van payrolling. Een deel van de payrollwerknemers kwam al in vaste dienst. ‘Bij de verdere afbouw zal het Rijk als lijn hanteren dat payrollwerknemers die structurele werkzaamheden verrichten, door het Rijk in dienst worden genomen’. Dit geldt in ieder geval voor de payrollwerknemers met een arbeidscontract voor onbepaalde tijd, meldt Blok vrijdagavond aan de Tweede Kamer. Het Rijk zal volgens hem niet meewerken aan constructies waarbij payrollwerknemers worden vervangen door uitzendkrachten als in feite sprake is van structurele werkzaamheden.

VPO: goed werkgeverschap
Branchevereniging VPO liet vorig jaar in een reactie op de afbouw van payrolling bij het Rijk al weten dit ‘onbegrijpelijk en onverstandig’ te vinden. Payroll – in zijn goede vorm toegepast volgens de kwaliteitsnormen en het arbeidsvoorwaardepakket van de VPO –  is een goed georganiseerde vorm van dienstverlening op de arbeidsmarkt, zo stelt de brancheorganisatie. De VPO is van mening dat de inzet van payrolldienstverlening juist bijdraagt aan enerzijds een kleine en kostenbewuste personeelsorganisatie en dat anderzijds goed werkgeverschap voor de werknemer is gewaarborgd.

Bron: ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer