Zijlstra: ‘zzp’ers zijn niet het probleem, maar de oplossing’

0

‘Wij zien zzp’ers niet als een probleem. We moeten niet vaste contracten aantrekkelijker maken door het zzp-schap onaantrekkelijk te maken.’

Dat zei Halbe Zijlstra zaterdag tijdens het VVD-congres in Arnhem. Linkse partijen moeten niet vast blijven vasthouden aan vaste contracten, zo vindt Zijlstra. De VVD-fractieleider neemt hiermee stelling tegen het beleid van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) die via de Wet Werk en Zekerheid tracht meer mensen in vaste dienst te krijgen.

Fiscale voordelen zzp’er
Het kabinet buigt zich op dit moment over plannen om de fiscale voorzieningen van zzp’ers te beperken. Door de belastingvoordelen voor zzp’ers af te schaffen, wil het kabinet het verschil tussen werknemers in loondienst en zelfstandigen verkleinen.

Groei aantal zzp’ers
Zijlstra verweet linkse politici (lees: Ascher, red) op het congres ‘achteruitgangspessimisme en ‘angst voor verandering’. Zijlstra verzet zich tegen het streven om het aantal zzp’ers te beperken: ‘Zzp’ers zijn niet het probleem, maar de oplossing’.

Bron: Elsevier

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer