Tarieven inhuur IT-professionals onduidelijk

0

Bijna een kwart (23 procent) van de inlenende organisaties vindt de inhuurtarieven voor extern IT-personeel te hoog. Dat is opmerkelijk, want de meeste organisaties baseren hun tarieven op eigen administratie (40%) en referenties (33%).

Dat blijkt uit het benchmarkonderzoek van FastFlex, sourcing partner en managed service provider op het gebied van resource management. Samen met onderzoeksbureau METRI onderzocht FastFlex de tarieven van het externe IT-personeel bij 28 organisaties uit de top 100 bedrijven in Nederland die het meest inhuren.

Inhuurmarkt niet transparant
De conclusie is dat er weinig gebruik wordt gemaakt van externe kennis uit de markt. Uit de benchmark komt naar voren dat het inhuurproces bij veel organisaties een hoog ons-kent-ons-gehalte kent. Organisaties hebben nauwelijks zicht op wat de marktconforme tarieven zijn, omdat de inhuurmarkt niet transparant is. Bovendien blijkt dat organisaties lang niet allemaal gebruik maken van kortingsmogelijkheden tijdens het inhuurproces. 46 procent van de respondenten geeft aan geen kortingen te hanteren.


Opbouw tarieven

Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: ‘Het gebrek aan transparantie in de inhuurmarkt is een groot struikelblok voor de meeste inkoopprofessionals. Hoe is een tarief precies opgebouwd, waar blijven welke marges liggen en hoeveel mensen verdienen er nu precies aan dit tarief? Een ander punt dat ook duidelijk uit onze benchmark naar voren komt is de onduidelijkheid over de gemiddelde tarieven in de markt.’ Naar aanleiding van het benchmarkonderzoek publiceerde FastFlex de whitepaper Efficiënte inkoop van expertise.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer