Flex en vast draaien overuren bij PostNL

0

Alleen al in het sorteercentrum van PostNL in Amsterdam werken bijna 700 mensen momenteel 24 uur per om de kerstpost op tijd op de deurmat te krijgen. Postbezorgers draaien ongeveer de helft meer uren dan normaal, maar veel diensten worden opgevangen met extra uitzendkrachten.

Dinsdag is het de drukste dag van het jaar voor het postbedrijf. Van grote hectiek lijkt geen sprake op de werkvloer, maar de medewerkers voelen wel de druk om ervoor te zorgen dat de miljoenen poststukken op hun plek terecht komen. In totaal worden op deze dag bijna 17 miljoen poststukken uit de ongeveer 19.000 brievenbussen in het land gehaald. Die komen terecht in zes sorteercentra waar de in totaal naar schatting 145 miljoen kerstkaarten worden verwerkt. Daarnaast bezorgen de postbodes nog eens honderdduizenden pakketten.

Groepsgevoel
Hoewel het aanpoten is, normaal wordt er alleen in de avond gewerkt en nu ook overdag en ’s nachts, heerst er bij de medewerkers ook een gevoel van trots, zegt commercieel directeur Arno van Bijnen. ‘Ze zien elke dag de commercials en weten dat zij het zijn die de kerstkaarten bezorgen bij de mensen.’ Procesteamleider Carla Andringa zegt dat dit niet alleen een heel drukke tijd is, maar ook  een gezellige tijd is, waarin vaste medewerkers en flexwerkers intensief samenwerken. ‘We nemen allemaal wat lekkers mee’, aldus Andringa. ‘Langzaamaan groeit er toch een groepsgevoel want je begint toch met veel onbekende mensen.’

 

ANP

Lees ook: Principeakkoord PostNL met vakbonden

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer