The Works (YoungCapital) start nieuw tech-bedrijf: DASH

0

The Works, het moederbedrijf van YoungCapital, en Jobbird.com, gaat alle tech- en IT-ontwikkelingsactiviteiten binnen zijn bedrijvengroep onderbrengen in de nieuwe start-up DASH. In de komende drie jaar investeert The Works 20 miljoen euro in DASH.

Het recruitmentbedrijf wil op deze manier nog sneller nieuwe HR-technologie ontwikkelen en inzetten om onder andere het wervingsproces te verbeteren, de banenplatformen te versterken en verder te digitaliseren.
Daarnaast wil The Works met DASH naar eigen zeggen het aantrekkelijkste HR-bedrijf zijn, en op die manier moeilijk te vinden softwareontwikkelaars aan zich te kunnen binden.

WorkTech

Jenneke Wijma, managing director van DASH: “Met DASH komt onze digitalisering in een nog hogere versnelling en kunnen we dankzij de concentratie van al onze IT- en tech-kennis beter inspelen op innovaties. Wij gebruiken onze technologie om met hetzelfde aantal werknemers steeds meer en betere matches te maken tussen opdrachtgevers en werkzoekenden, onze platforms te verbeteren en de vindbaarheid van onze vacatures te vergroten. Denk hierbij aan de inzet van kunstmatige intelligentie, digitale marketing en andere slimme softwaretoepassingen zoals chat- en belbots. Wij noemen dit WorkTech. Met deze strategie hebben we een sterke koppositie in de HR-markt opgebouwd. Verder weten we allemaal dat het uitdagend is om IT-ontwikkelaars aan te trekken, daarom bieden we onze mensen bij DASH naast een fijne werkplek en goede arbeidsvoorwaarden, veel persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.”

Mogelijke acquisities tech-bedrijven

Met DASH wil The Works alle technologieontwikkeling binnen de groep bij elkaar brengen en efficiënter organiseren, zodat nieuwe softwaretoepassingen nog sneller en breed ingezet kunnen worden bij de verschillende groepsonderdelen. Hiermee wil de recruitmentgroep zijn positie als techbedrijf in de recruitmentmarkt verder versterken en voorsorteren op verdere toekomstige groei door voorbereid te zijn op mogelijke acquisities van andere (tech-)bedrijven. Op dit moment werkt DASH exclusief voor The Works, maar in de komende jaren verwacht DASH zijn diensten en dat van geacquireerde bedrijven extern aan te gaan bieden. Bij DASH werken meer dan 80 medewerkers en het bedrijf is gevestigd in Hoofddorp.

Lees ook: YoungCapital wordt ‘The Works’ en wil Europa veroveren

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer