USG People zet growth hackers in voor online recruitment

0

USG People gaat growth hackers inzetten binnen het eigen bedrijf om nog effectiever kandidaten en klanten te werven. Met deze vorm van marketing recruitment wil USG People op de digitaliserende arbeidsmarkt een leidende rol nemen in online recruitment.

Growth hackers

USG People Nederland leidt in samenwerking met opleider The Talent Institute 20 medewerkers op als growth hacker. De growth hackers gaan aan de slag bij de werkmaatschappijen van USG People Nederland: Unique, Start People, Business Services en USG Professionals.
Met behulp van data-analyses meten deze growth hackers welke middelen of activiteiten nodig zijn voor het effectief werven van klanten en kandidaten. Met deze vorm van marketing recruitment wil USG People op de digitaliserende arbeidsmarkt een leidende rol nemen in online recruitment.

Acquisitie klanten en kandidaten

De growth hackers vervullen de rol van innovator, marketeer en verkenner. Zij zijn verantwoordelijk voor de acquisitie en het activeren van kandidaten en klanten. Dit doen zij door middel van onderzoek. Zo zullen de hackers op zoek gaan naar de beste middelen voor goede marketing en de meest succesvolle flexkracht- en klantbeleving. Hiervoor gebruiken zij social media, marketing automation, search advertising, lead scoring, lead nurturing en data-analyse.

Online recruitment

Marketing en data-analyse worden in het vak van recruiting steeds belangrijker. USG People zegt daarom samen te gaan werken met startups en meer te gaan investeren in nieuwe technologieën ten behoeve van zowel de employee journey als de employer journey.

Functies van de toekomst

Marion van Happen, sinds begin dit jaar de nieuwe algemeen directeur bij Unique: “De wereld verandert. De functies van nu zijn er morgen misschien niet meer. Daarom willen we zelf al werken aan de functies van de toekomst, zoals growth hackers. Met hen gaan we kijken hoe we organisaties nog beter kunnen voorzien van digitaal talent. Growth hackers denken namelijk continu vanuit de kandidaat. Ze kennen hun behoeftes, talenten en skills. Daardoor wordt USG People steeds beter in het vinden van de perfecte match. Het resultaat is meer tevreden opdrachtgevers en kandidaten die blij zijn met hun baan.”

Bron: Unique

Bent u nog niet bekend met het begrip growth hacking, kijk op wikipedia of lees deze blog op Frankwatching.

 

Op 17 april 2018 vindt het congres Futureproof Recruitment plaats. Futureproof Recruitment is hét event voor recruiters vol vooruitstrevende technologieën en -oplossingen. Met inspirerende keynotes, verdiepende sessies en de beste praktijkvoorbeelden. Kom NU in actie om het talent van morgen aan te trekken!  Na deze dag weet u uw recruitmentstrategie optimaal en toekomstbestendig in te zetten. Inschrijven kan online.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer