Omzet Payrollplaats weer ruim verdubbeld

0

Vooral dankzij de aantrekkende economie wist Payrollplaats in 2015 haar omzet ruim te verdubbelen ten opzichte van 2014. Payrollplaats verwacht ook dit jaar een goede omzetgroei.

De omzet bedroeg vorig jaar 6,7 miljoen euro, een toename van 148% ten opzichte van een jaar eerder. ‘Een stabiele groei die tot tevredenheid stemt’, aldus Adinka Antonides, directrice van Payrollplaats. Ook in 2012, 2013 en 2014 was de omzet meer dan 100% vergeleken met het voorgaande jaar. Dat leverde drie opeenvolgende nominaties op voor een FD Gazelle Award.

De groei in de economie vertaalt zich naar meer banen: ondernemers durven weer werknemers aan te nemen en orderportefeuilles vullen zich. ‘De groei is vaak nog fragiel. Daarom kiezen ondernemers ervoor om de nieuwe medewerkers via payrollbedrijven in dienst te nemen’, zegt Antonides.

Backoffice uitzendbureaus

De omzetgroei van Payrollplaats heeft ook te maken met de trend dat uitzendbureaus hun backoffice uitbesteden. In een jaar tijd hebben 15 uitzendbureaus hun backoffice overgeheveld naar Payrollplaats. Die trend zet zich in 2016 door.

Ook de Wet Werk en Zekerheid speelt payrollers in de kaart. De verplichting om werknemers na twee kalenderjaren in vaste te dienst te nemen leidt ertoe dat ondernemers uitwijken naar payroll, zegt Antonides.


Bron: Payrollplaats

 

Lees ook:


Payroll profiteert van Asschers’ beleid

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer