Payrollbranche steeds meer erkend

0

‘Wij staan achter u, want u zorgt voor een beter ondernemers- en vestigingsklimaat en speelt ondernemers vrij om te ondernemen.’ Hans de Boer, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, steekt de payrollbranche een extra hart onder de riem.

De Boer zei dit tijdens het vijfde Nationale Payroll Congres afgelopen maandag bij VNO-NCW in de Malietoren in Den Haag. Payroll met het keurmerk Professioneel Werkgeverschap van brancheorganisatie VPO  heeft volgens De Boer belangrijke, kwalitatieve toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt. ‘Payrollen voorziet in een vraag, maakt werkgeversrisico’s om personeel in dienst te nemen beheersbaar en krijgt nu steeds meer vaste grond onder de voeten. VNO-NCW kijkt daar heel positief naar’, aldus De Boer.

VPO: erkenning
Volgens Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) is de erkenning van payroll gegroeid dankzij het sociaal akkoord, de jurisprudentie van vier recente rechterlijke uitspraken en meest recent de nieuwe ontslagregels voor payrollen van het kabinet.

Juridische status payrollen
Bij de opening van het congres wees de voorzitter van de VPO, Jeu Claes, erop dat in 2014 ‘voor het eerst en eindelijk meer duidelijkheid is ontstaan’ over de juridische status van payrollen. ‘Er zijn nu voor het eerst ook meer kansen dan bedreigingen’, aldus Claes. De groei van payrolling zet door. De behoefte aan flexibiliteit in de organisatie van werk neemt toe en mede door de Wet werk en zekerheid groeit ook de behoefte bij werkgevers om ontzorgd te worden. Payrollbedrijven spelen daar op in.

Ontslagregels per 1 januari 2015
Ook is tijdens het congres uitgebreid stilgestaan bij de nieuwe ontslagregels die vanaf 1 januari 2015 gelden. De nieuwe ontslagregels zorgen vooral nog voor onduidelijkheid over de praktische gevolgen voor payrollondernemingen. Bovendien is er een wel erg korte termijn waarin de payrollbedrijven moeten omschakelen naar de nieuwe regels, zo stelt de VPO.

Bron: VPO

Lees ook: Payroll groeit in derde kwartaal 2014

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer