Belastingdienst zet stok in: boete bij te late aangifte loonheffingen

0

De Belastingdienst gaat strenger optreden tegen ondernemers die te laat aangifte doen van loonheffingen. Bovendien wordt de coulanceperiode verkort tot zeven dagen.

Ondernemers moeten periodiek aangifte doen van loonheffingen. Doen zij dit te laat of niet, dan gaat de Belastingdienst met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2010 een boete van 61 euro opleggen. De coulanceperiode, dat wil zeggen de periode na de uiterste aangiftedatum waarin de Belastingdienst de boete nog niet oplegt, is verkort tot zeven kalenderdagen.

De Belastingdienst had al het recht om de boete op te leggen, maar deed dit nog niet. Nu gaat zij dat wel doen. De nieuwe regel geldt voor alle ondernemers met personeel, ook voor directeuren-grootaandeelhouders. Het nieuwe boetebeleid geldt vanaf juli 2010 (maandelijkse aangifte), de achtste vierwekenperiode (vier-wekelijkse aangifte), het tweede half jaar (halfjaarlijkse aangifte) of kalenderjaar 2011 (jaarlijkse aangifte).

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer