Vacatureverzamelsites winnen aan belang

0

Verzamelsites voor vacatures winnen aan belang, ten koste van nichesites, blijkt uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek van de Intelligence Group. Ook LinkedIn en Google rukken op. Maar de top 10 houdt hun positie stevig vast.

De Intelligence Group vroeg aan meer dan zeveneneenhalfduizend mensen welke sites zij zouden gebruiken om naar banen te zoeken. Volgens het adviesbureau is deze steekproef representatief voor de Nederlandse beroepsbevolking.

De top 3 groeit, maar blijft ongewijzigd ten opzichte van eerdere jaren: Monsterboard, de Nationale Vacaturebank en werk.nl zijn de drie sites waar de meeste mensen hun zoektocht naar werk zouden beginnen. Ook de verdere top 10 bestaat voornamelijk uit stuivertje wisselende sites: Google schuift een plaatsje op naar boven ten koste van Jobtrack. De Vacaturekrant en VKBanen zakken een plaatsje. Stepstone daalt zelfs twee plaatsen en ziet bovendien als enige zijn marktaandeel afnemen, terwijl Vacature.nl ( de enige nieuwkomer is op de ranglijst en meteen binnekomt op plaats 8.

Onder de top 10 zijn er wel duidelijke trends waarneembaar. De vacatureverzamelsites Jobrapido en banen.nl maken een enorme sprong, terwijl de nichesites zoals Brabantzorg, Zorgpleinnoord en werkenbijhetrijk.nl zakken naar de onderste regionen. Ook Tempo-Team, de enige uitzender wiens site in de top 25 staat, zakt een paar plaatsjes. Grote stijgers daarentegen zijn naast de verzamelsites het UWV (naar plaats 11, net buiten de top 10) en LinkedIn, dat vijf plaatsen springt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer