Betweterigheid grootste manco van nieuwe collega

0

45 procent van de Nederlanders stoort zich mateloos aan de betweterigheid van nieuwe collega’s. En daar blijft het niet bij.

Zo blijkt, volgens de Volkskrant, uit onderzoek van de NationaleVacaturebank.nl onder meer dan 900 respondenten.

Wit voetje
Ongeveer een derde van de Nederlanders voelt duidelijk afkeer als een nieuwe collega meteen een wit voetje tracht te halen bij de baas. En ook uitsloverig gedrag schiet in het verkeerde keelgat van 15 procent van de Nederlandse werknemers.

Opmerkelijk
Op de vraag hoe zij zich opstellen als nieuwe collega bij een nieuwe werkgever, antwoordt het merendeel van de respondenten dat ze gewoon zichzelf blijven en zich niet anders gedragen dan anders. 60 procent zegt zichzelf te blijven en 28 procent kijkt eerst een de kat uit de boom, zo blijkt uit de antwoorden. Maar 11 procent van de deelnemers zegt zich extra pro-actief op te stellen als zij een nieuwe baan hebben.

Inwerkprogramma
Een derde van de respondenten denkt dat er een uitgebreid inwerkprogramma klaarligt op het moment dat zij bij de nieuwe werkgever binnenstappen. En ruim de helft denkt dat de collega’s altijd openstaan voor vragen.

Bang
Ondanks deze vermoedens bij de respondenten, is 36 procent bang dat de collega’s op de eerste werkdag niet vriendelijk zullen zijn. Bijna een kwart is bang dat het werk tegenvalt en 22 procent is bang dat hij/zij zich verkeerd heeft gekleed door bijvoorbeeld over- of underdressed te zijn.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer