Detacheerder Bouwselect lanceert energiecompensatie

0

De onduidelijkheid en onrust rond de energiekosten houden aan. Op Prinsjesdag werd bekend dat het prijsplafond eind dit jaar zal verdwijnen. Dat, terwijl de verwachting is dat de kosten voor elektra en gas deze winter weer zullen stijgen. In reactie daarop lanceert Bouwselect, een landelijk dekkend detacheringsbureau voor theoretisch geschoolden in de bouw, een energiecompensatie voor nieuwe detacheringskrachten.

Stress voorkomen

Bouwselect heeft een gezonde start hoog in het vaandel staan. “Met deze tegemoetkoming hoeven nieuwe krachten die wij bemiddelen bij de start geen stress en zorgen te hebben over de energiekosten en de continu veranderende situatie”, legt eigenaar Sipke Meindertsma uit. Volgens hem duurt de onzekerheid namelijk voort.

Hij wijst hierbij op het dilemma om voor een vast of flexibel energiecontract te gaan, maar ook op het prijsplafond dat per 1 januari verdwijnt. Voortzetting van het Noodfonds Energie, voor financiële steun aan mensen met lagere inkomens en hoge energiekosten, noemt Meindertsma positief. “Maar tegelijkertijd vallen veel mensen die ook hoge lasten hebben en net boven de inkomensgrens zitten hier net buiten.”

Zo kun je al je energie steken in je nieuwe baan en betere prestaties leveren

Bouwselect vindt het van groot belang dat nieuwe krachten er letterlijk ‘warmpjes bijzitten’ en een gezonde werk-privébalans hebben. Daar waar de functie het toestaat meer thuis te werken, moeten medewerkers dat kunnen doen zonder bang te zijn voor hogere energiekosten. “Zo kun je al je energie steken in je nieuwe baan en betere prestaties leveren”, aldus Meindertsma.

Tegemoetkoming energiekosten

De compensatieregeling is bedoeld voor nieuwe detacheringskrachten die in oktober, november of december voor minimaal 24 uur per week via Bouwselect aan de slag gaan. Zij krijgen over die maanden een tegemoetkoming in de energiekosten. Afhankelijk van het aantal uren kan dit oplopen tot 150 euro netto per maand. De subsidieregeling wordt als aparte bijlage toegevoegd aan het arbeidscontract.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer