Detacheerder Brunel verwacht herstel

0

Detacheerder Brunel verwacht in de komende maanden te kunnen profiteren van het herstel van de uitzendmarkt. Vooral in Duitsland en in de voor het bedrijf belangrijke energiedivisie verwacht het een flinke groei.

Dat meldde Brunel vrijdag bij de presentatie van de resultaten van het eerste halfjaar. In de eerste zes maanden van 2010 zag Brunel de omzet nog met 9 procent dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 334,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) nam met 31 procent af tot 16 miljoen euro. Daarmee vielen de resultaten lager uit dan analisten hadden verwacht.

De nettowinst van het bedrijf lag met 11,4 miljoen euro 34 procent lager dan in de eerste helft van 2009. Dat was ook ruim 4 miljoen euro lager dan marktkenners hadden voorspeld.

Volgens topman Jan Arie van Barneveld liet vooral het herstel in Nederland de afgelopen maanden langer op zich wachten dan verwacht. "Maar gezien de indrukwekkende groei die we momenteel meemaken in Duitsland, hebben we er alle vertrouwen in dat de opleving van de activiteit in Nederland zal volgen", stelde hij.

Brunel verwacht in de rest van het jaar een "sterke winstgevende" groei bij de divisies Duitsland en Energie. Voor Nederland wordt slechts een beperkte groei voorzien.

De opleving van de Duitse markt was vooral zichtbaar in het tweede kwartaal. Daarin lag de omzet van de Duitse activiteiten van Brunel nog slechts 2 procent lager dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Over het eerste halfjaar gemeten waren de opbrengsten in Duitsland nog 10 procent lager dan een jaar eerder.

In Nederland daalde de omzet met 11 procent ten opzichte van de eerste helft van 2009, tot 71,5 miljoen euro. In het tweede kwartaal lagen de opbrengsten echter wel ruim 2 miljoen euro hoger dan in de eerste drie maanden van 2010.

De omzet van de energiedivisie, die wereldwijd personeel detacheert bij olie- en energiebedrijven, daalde met 8 procent tot 209,7 miljoen euro. Dit kwam vooral doordat vorig jaar twee grote contracten in deze sectoren afliepen. Forse investeringen drukten het bedrijfresultaat van de divisie met ruim 40 procent. Het bedrijf is nu naar eigen zeggen wel klaar voor de uitvoering van nieuwe contracten, die in het vierde kwartaal voor een groei van de omzet moeten zorgen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer