Flexkracht hoeft geen complimentje met Kerst

0

De feestdagen zijn hét moment om je waardering voor het personeel te laten blijken. Attent als je daarbij de flexkrachten niet vergeet. Maar die zit daar helemaal niet zo op te wachten. Flexkrachten krijgen liever op een ander moment van het jaar een complimentje.

Dat blijkt uit onderzoek van Timing Uitzendteam onder 1.300 flexkrachten.

Dat ook flexkrachten waarderen dat hun werkgever hen bedanken voor hun inzet, spreekt voor zich. Maar 85% van de flexkrachten geeft aan dat zij liever op een willekeurig moment in het jaar ontvangen. Slechts 5% noemt de feestdagen als aanleiding. Paul Haarhuis, commercieel directeur van Timing: “Uit de reactie van flexkrachten blijkt dat waardering belangrijk is, maar dat het vooral oprecht moet zijn. De feestdagen zijn vaak een logisch moment om personeel te bedanken voor de inzet dat jaar. Liever ontvangt personeel waardering op andere relevante momenten. Bijvoorbeeld tijdens een hele drukke periode of na het afronden van een belangrijk of moeilijk project.”

Complimentje of opleidingskans

Timing vroeg de flexkrachten ook in welke vorm zij waardering het liefst ontvangen. 55% krijgt het bij voorkeur een complimentje. Op de tweede plek komt met 26% het krijgen van een kans. “Medewerkers vinden het prettig wanneer ze weten dat ze gezien worden en er waardering is voor wie ze zijn en wat ze doen”, legt arbeidspsychologe Ellen Huijsmans uit. Dat het krijgen van kansen op een goede tweede plek staat begrijpt zij ook wel. “Een kans krijgen om door te groeien bijvoorbeeld door een interne opleiding te volgen of door een certificaat te behalen is een extra bevestiging van waardering en wordt ervaren als een indirect compliment.”

Twee miljoen

Timing wil waardering voor flexkrachten naar een hoger niveau tillen en meer aandacht vragen voor de twee miljoen mensen achter uitvoerend werk. Dit doet Timing door op www.timing.nl/2miljoen verschillende verhalen van flexkrachten te verzamelen en te delen.

Bron: Timing

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer