Flinke groei in SEU-examens in 2014

0

Het afgelopen jaar heeft de SEU een groei van 12% in het aantal examenkandidaten gerealiseerd. Ruim 1600 kandidaten hebben het online SEU examen afgelegd. Van de deelnemers is 70% geslaagd.

De groei in de uitzendbranche is ook zichtbaar bij SEU. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor hun vaste medewerkers op te laten leiden tot het SEU Examen.

Een jaar na de invoering van het vernieuwde SEU examen concludeert SEU dat de wijzigingen niet hebben geleid tot substantiële veranderingen in slagingspercentages en gemiddelde cijfers.

Behoefte intercedenten
SEU verklaart de populariteit van het examen aan de behoefte van intercedenten aan meer kennis om klanten en/of uitzendkrachten goed te kunnen informeren en begeleiden. De opgedane kennis is goed voor het zelfvertrouwen en helpt de intercedent in de (commerciële) gesprekken die zij voeren. Ook het beantwoorden van kritische vragen over bijvoorbeeld wet- en regelgeving en tarieven wordt eenvoudiger, zo stelt SEU.

Poolse intercedenten
Het afgelopen jaar hebben steeds meer Poolse intercedenten het SEU-diploma behaald. Kandidaten die de Nederlandse taal goed spreken, maar moeite hebben met het ‘begrijpend lezen’ in het online examen doen steeds vaker mondeling examen. Van de Poolse deelnemers aan het mondelinge examen is 100% geslaagd.

Bron: Slagingspercentage vernieuwde SEU Examen blijft hoog

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer