Kwart meer juridische vacatures in 2014

0

Het aantal juridische vacatures is in het laatste kwartaal van 2014 met 25% flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bijna alle branches zorgen het hele jaar al voor een duidelijke stijging van de vraag naar juristen.

Dalers in 2014 zijn de branches Energie & Telecom (-11%) en de Financiële Dienstverlening (-25%). Kanttekening daarbij is wel dat juist de branche Energie en Telecom in het laatste kwartaal een mooie stijging laat zien.
Dit blijkt uit de analyse “Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2014” van Yacht.

Joost Duffhues, competence director Legal bij Yacht: ‘Wij zien dat er weer volop vraag is naar juristen en dat de groei het vierde kwartaal doorzet. Dit betekent dat er over geheel 2014 een stijging is van 17% van het aantal juridische vacatures.’

Vastgoed- en overheidsjuristen
Opvallend is dat de aantrekkende huizenmarkt en het zeer voorzichtige herstel in de bouw & vastgoed, zorgen voor een groei naar de vraag naar juristen vastgoed, juristen grondzaken en natuurlijk het notariaat. Daarnaast is er een blijvend groeiende vraag naar overheidsjuristen, veelal functies gerelateerd aan de decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten.

Minder vacatures voor advocaten
In het vierde kwartaal is het aantal vacatures voor advocaten opnieuw gedaald en dat betekent voor heel 2014 een daling van 24%. De kansen op de arbeidsmarkt voor juristen bedrijfsrecht waren in 2014 ook niet erg groot. Er trad een stagnatie op van het aantal vacatures.

Randstad
Duffhues: ‘Van oudsher zijn de meeste juridische vacatures te vinden in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, met als top regio Amsterdam. Ongeveer 50% van alle juridische vragen komt uit deze driehoek.

‘Over 2014 zien wij wel een stagnatie van de juridische vacatures in de provincie Limburg en delen van de provincie Noord Brabant. Het vierde kwartaal van 2014 laat echter ook hier een goede stijging zien van meer dan 25%. Wij hebben dan ook positieve verwachtingen voor de juridische arbeidsmarkt in 2015.’

Bron: Yacht

Lees ook: Yacht: 16% meer vacatures hoogopgeleiden

 

Weet jij al hoe je je op de veranderende vraag naar arbeid moet voorbereiden? Kom naar het Flexdiner!

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer