Kabinet verlengt steunpakket met drie maanden

0

Gisteren heeft het kabinet officieel de verlenging van het economische coronasteunpakket gepresenteerd. Na 1 juli lopen de meeste regelingen af die ondernemers financieel steunen in de coronacrisis, maar er komen nog drie maanden steun bij.

Dat er nog een extra kwartaal aan steun bijkomt, was al uitgelekt. De tegemoetkoming van de loonkosten en de vaste lasten van bedrijven blijven langer bestaan omdat ook de coronaregels veel langer in stand bleven dan eerst gedacht. Ook krijgen bedrijven nog langer de tijd om uitgestelde belastingverplichtingen terug te betalen. Ondernemers hoeven hier pas in oktober volgend jaar mee te beginnen, en krijgen er vijf jaar de tijd voor.

Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over het laatste kwartaal van het jaar. De verwachting is dat de economie zich snel zal herstellen als ook de coronamaatregelen worden losgelaten.

ANP

Meer informatie vindt u op de site van de Rijksoverheid.

De Rijksoverheid heeft ook een handig overzicht van het steun- en herstelpakket gepresenteerd.

 

10 juni 2021 – FleXevent

Naar Flexbureau 4.0 – klaar voor de start? / Ben je er klaar voor?

Wereldwijd zijn economieën en samenlevingen een jaar lang in pauzestand gezet. Maar het herstel zal in de loop van dit jaar serieus op gang komen. Proactieve ondernemingen benutten een crisis en komen er sterker uit. Wacht niet af tot de markt weer aantrekt, maar innoveer, professionaliseer en optimaliseer.

Met deze online editie van het Flexevent brengen we je op 10 juni in één middag de laatste inzichten en volop inspiratie om dat te kunnen doen.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer