NVUB en Spinweb werken samen aan transferpool

0

De Nederlandse Vereniging Uitzend- en Bemiddelingsbedrijven (NVUB) werkt samen met matchplatform Spinweb aan de inrichting van een transferpool.

Onlangs hebben beide partijen daartoe een overeenkomst ondertekend.

De transferpool gaat onderdeel uitmaken van de ContinuFlex-cao en moet voorkomen dat uitzendkrachten in de WW terecht komen. Spinweb zal het ICT-platform bouwen dat nodig is voor een goedwerkende transferpool. Zoals makelaars met Funda werken kunnen leden van de NVUB straks met het door Spinweb verder te ontwikkelen matchsysteem werken, zo vertellen de partijen in een persbericht. Op 1 september a.s. moet het matchsysteem voor de pool gereed zijn.


Transferpool

In de ContinuFlex-cao zijn afspraken gemaakt over een transferpool. De transferpool gaat ervoor zorgen dat opdrachtgevers kunnen beschikken over flexibele krachten terwijl deze werknemers zelf een vast contract hebben. Op het moment dat er werk wegvalt worden de werknemers in vaste dienst met behulp van de transferpool naar ander werk begeleid. Tijdens deze periode worden de competenties van betreffende werknemers in kaart gebracht en wordt extra geïnvesteerd in scholing. Werknemers

bouwen tijdens hun dienstverband rechten op die ze tijdens de transferperiode kunnen verzilveren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer