Overleg schoonmaak-cao mislukt

0

Het overleg over een nieuwe cao in de schoonmaaksector heeft woensdag niets opgeleverd. Het is vastgelopen op het loon.

Dit heeft vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten laten weten. Dit betekent dat de acties in de sector verdergaan.

Werkgeversorganisatie OSB had de bonden dinsdag uitgenodigd om weer te gaan onderhandelen. Woensdag aan het begin van de middag gingen de partijen weer in overleg, maar na enkele uren werd het weer opgeschort. ‘Tot onze grote frustratie is het overleg spaak gelopen’ , zei Meyer. Naar zijn zeggen had de bond de looneis ‘aangepast’ van 3 procent meer loon in een jaar tijd, naar 4 procent in twee jaar tijd.

OSB biedt 2,5 procent in twee jaar tijd, aldus een woordvoerster. Zij noemde de afstand tussen de eis en het bod te groot. De onderhandelingsdelegatie van de werkgeversorganisatie gaat zich nu beraden.

Schoonmakers voeren al weken op diverse plekken in het land actie. Zo houden zij sinds dinsdag een zitactie op station Utrecht Centraal. Zij verklaarden eerder de estafetteactie te willen volhouden tot een akkoord is bereikt.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer