Powerpoint: geluid in presentaties

0


Tijdens een PowerPoint
presentatie kunt u

multimedia inzetten om uw voordracht aantrekkelijker te maken.
Zo houd u de aandacht van het publiek vast.  

Aantrekkelijke presentatie
Het toevoegen van geluidsfragmenten aan een presentatie is relatief eenvoudig. Multimedia is in staat, mits zinvol toegepast, een presentatie enorm te verrijken. Vooral omdat het publiek na enige tijd gewoon toe is aan wat anders. Een goed ingezet muziekstuk of een voice-over kan een voordracht de noodzakelijke afwisseling geven.
 

Geluiden
Bestaande (of zelf opgenomen) geluiden zijn dus eenvoudig aan een PowerPoint-presentatie toe te voegen. Er bestaan cd’s met achtergrondgeluiden voor videoamateurs. De geluiden zijn via het menu ‘invoegen’, eenvoudig te koppelen aan de presentatie. Want zodra geluiden groter zijn dan 100 kB worden ze gekoppeld aan het bestand, in plaats van erbij ingesloten. Dat houdt in dat als iemand vanaf een andere computer presenteert, men ook de geluidsbestanden dient te kopiëren of mee te branden op een cd-rom. Als er muziek of geluiden toegevoegd worden, verschijnt er een geluidsicoontje op je dia. Dat is een klein vierkantje met een belletje erin. Wie dat niet zichtbaar wil hebben, hoeft het alleen maar van de dia te slepen. Daarnaast is het mogelijk het gedrag van het geluid heel gedetailleerd op te geven.

 
De geluidsinstellingen bepalen, gaat als volgt:
  1. Klik bovenin het taakvenster op de optie: Aangepaste animatie.
  2. Als het geluidsfragment is ingevoegd, is de bestandsnaam zichtbaar.
  3. Klik op het bestand en klik in het pijltje.
  4. Selecteer de optie Effectopties.
  5. Maak de keuzes en klik op OK.

Zo is het mogelijk om een geluidsfragment over meerdere dia’s te laten klinken. Ook is precies aan te geven na welke positie van de opsommingstekens er een geluid moet klinken, enzovoort. Er is in principe van alles mogelijk, voor wie zo diep wil gaan althans.

Auteur: Sander Schroevers

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer