Powerpoint: video in presentaties

0

Als u PowerPoint gebruikt tijdens een presentatie, dan kunt u gebruikmaken
van videofragmenten. Dit geeft uw presentatie iets extra’s en het is een fijne
afwisseling voor het publiek.

Beeld en tekst
Maar weinig mensen weten dat het toevoegen van geluidsfragmenten of videofragmenten aan een presentatie relatief eenvoudig is. Multimedia is in staat, mits zinvol toegepast, een presentatie enorm te verrijken. Vooral omdat het publiek na enige tijd gewoon toe is aan wat anders. Een goed ingezette video of voice-over kan zo een voordracht de noodzakelijke afwisseling geven.
 
Videofragmenten
PowerPoint noemt videobestanden films. Bruikbare bestandstypen zijn: AVI, QuickTime of MPEG en hun respectievelijke bestandsextensies zijn: .avi, .mov, .qt, .mpg of .mpeg. Via het menu ‘Invoegen’, zijn films eenvoudig te koppelen aan een presentatie. In tegenstelling tot foto’s worden films dus niet in de presentatie zelf gekopieerd. Daar is voor gekozen omdat films veel zwaardere bestanden zijn. In de praktijk betekent dat wel dat de films mee gekopieerd dienen te worden (op cd-rom of memorystick) als men vanaf een andere computer presenteert.
Het invoegen: zodra een filmfragment geselecteerd en ingevoegd is, verschijnt een dialoogvenster met de melding: Hoe wilt u de film in de diavoorstelling laten beginnen? Automatisch – Wanneer erop wordt geklikt.
 
  1. Klik bovenin het taakvenster op de optie: Aangepaste animatie.
  2. Als het videofragment is ingevoegd, verschijnt de naam.
  3. Klik op de bestandsnaam en het pijltje daarvan.
  4. Selecteer de optie Effectopties.
  5. Klik op de tab Filminstellingen.
  6. Maak keuzes en klik op OK.

Door het invoegen van een filmfragment kan een presentatie wat pit krijgen. Overigens zijn videobeelden erg grote databestanden. Dat komt omdat de hoeveelheid kleuren per seconde zo groot is. Niet iedere computer(processor) kan dit aan. Tijdige navraag bij de netwerkbeheerder kan fiasco’s voorkomen.

Auteur: Sander Schroevers
 

 
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer