Sneltoetsen in PowerPoint

0

Bij het geven van een presentatie kan enige handigheid
met het programma PowerPoint een goede dienst bewijzen. Hieronder staat
een aantal praktijktips.

  • Bij een plotselinge verandering van gespreksthema, kan met een enkele toetsaanslag een pauzesheet op het scherm worden gezet. Het programma kan namelijk desgewenst een lege zwarte of witte pagina tonen. De sneltoetsen daarvoor zijn ‘Z’ (‘B’ op Engelstalige computers) of een punt voor een geheel zwart scherm, en ‘W’ of een komma voor een geheel wit scherm.
  • Een andere handige toetsencombinatie is om het nummer van de dia te gebruiken en dan op de entertoets te typen. Dat komt meer overtuigend over dan onnodig terugklikken.
  • Pas op met de toetsen: minteken of Esc (escape), daarmee stopt u namelijk de presentatie, en opent de gebruikelijke ontwerpinterface zich.
  • Weliswaar geen sneltoets, maar wel voor bepaalde presentaties wenselijk; de zogenaamde ‘Aanwijzer’ (het muispijltje) kan tijdens een presentatie in PowerPoint verborgen worden. Klik daartoe op de rechtermuisknop, en kies ‘Aanwijzeropties’ en klik vervolgens op ‘Verbergen’.

Auteur: Sander Schroevers

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer