Principeakkoord ABU-cao uitzendkrachten

0

De ABU-cao voor uitzendkrachten is met een jaar verlengd.

De ABU is hierover tot overeenstemming gekomen met de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, De Unie en LBV.

Voor de komende jaren hebben de partijen een gezamenlijke roadmap ontwikkeld. Deze is opgebouwd uit vier thema’s, te weten ‘werkzekerheid’, ‘ordening’, ‘pensioen’ en ‘flex is meer dan uitzenden’.

Zo is bijvoorbeeld afgesproken dat er een onderzoek komt naar de aard en omvang van de groep langdurige uitzendkrachten in fase A. Omdat pensioenfonds StiPP de noodklok heeft geluikd, zullen alternatieven voor de basispensioenregeling onderzocht worden en zal de werkgeversbijdrage aan de pensioenregeling met ingang van 2011 geïndexeerd worden. Ook hebben partijen afgesproken dat er geïnvesteerd wordt in het SNA-keurmerk.

Over de toe te kennen loonsverhoging bestaat een aparte afspraak. Hierover wordt ieder jaar overlegd, waarbij wordt gekeken naar de gemiddelde loonstijging in andere cao’s. Voor nu hebben partijen afgesproken in mei te overleggen over een loonsverhoging per 1 juli aanstaande.

Lees hier het volledige principeakkoord >>

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer