Rechter: geen ontslag op staande voet uitzendkracht

0

De rechter heeft het ontslag op staande voet van een Poolse uitzendkracht, die niet ver kon reizen voor zijn werk, afgewezen.

 

Een uitzendkracht uit Polen werkte al zes jaar voor een uitzendbureau in Brabant. Hij verhuisde met zijn gezin naar Oss voor dit werk. Eerder dit jaar liet de werkgever weten dat de uitzendkracht moest verhuizen naar een andere locatie, 120 kilometer verder. Na enkele weken bleek dit echter niet vol te houden voor de uitzendkracht, vanwege de zorg voor zijn zieke vrouw en een deeltijd studie die hij naast zijn werk volgde. Dit was voor de werkgever reden om de uitzendkracht op staande voet te ontslaan.

Vakbond CNV Vakmensen spande een rechtzaak aan voor deze uitzendkracht. De rechter oordeelde dat de uitzendkracht niet op staande voet ontslagen mocht worden en dat het loon doorbetaald moest worden.

Vervolgens wilde de werkgever, koste wat kost, toch van de werknemer af. De rechter is tot het oordeel gekomen dat de verhoudingen ernstig verstoord zijn en ontbindt de arbeidsovereenkomst per 1 juli 2012. De werkgever moet de werknemer de kantonrechtersformule, factor 1,25 geven. Ook moet de werkgever alle gemaakte proceskosten betalen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer