Rechter: ‘Ziekmelden mag via WhatsApp’

3

Een werknemer mag zich ziek melden via WhatsApp. Dat heeft de rechter in Groningen besloten in een kort geding dat was aangespannen door uitzendbureau Flexjob.

 

Dit meldt RTLNieuws.

De rechter moest beoordelen of een berichtje via WhatsApp hetzelfde is als een telefonische ziekmelding. Aanleiding daarvoor was een kort geding dat werd aangespannen door een medewerker Flexjob. Zij was in april na een conflict naar huis gegaan en stuurde de volgende dag een bericht via WhatsApp dat ze ziek was. Het uitzendbureau vond zo’n berichtje niet rechtsgeldig en concludeerde dat ze werknemer ontslag had genomen. Het bedrijf stuurde de vrouw een brief waarin dat ontslag werd bevestigd.

De vrouw stapte daarop naar de rechter: ze had helemaal geen ontslag genomen, en ze had zich netjes ziek gemeld. De rechter besloot dat een ziekmelding via WhatsApp rechtsgeldig is. Als een WhatsApp berichtje succesvol is verstuurd, verschijnen er twee groene vinkjes. Dat was ook in dit geval zo. Daarmee heeft de werkneemster aan haar plicht voldaan.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

 1. Avatar
  Advocaat van de duivel op

  Als een dergelijke WatsApp wordt ontvangen, kun je ook bellen met je werknemer. Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de uitzendbranche, bij ziekmelding via de mail of een voicemail, belde ik zelf mij kandidaten altijd na. Concluderen dat een werknemer ontslag neemt n.a.v. een ziekmelding is een aanname…verkeerd aangenomen en daarom een terecht besluit van de rechter. Los daarvan, zijn wij niet aanwezig geweest bij het conflict, dus kunnen wij ook niet oordelen!

 2. Avatar
  Informerende hand op

  Als ze solliciteren via whatsapp als trend gaan beginnen in te voeren dan heeft de rechter terecht gesproken en beoordeeld. Kijk hier maar https://www.libelle.nl/mensen/actueel/solliciteren-via-whatsapp
  Whatsapp is eigenlijkjuridisch gezien niet rechtgeldig (email wel)dus als er ooit een conflict is met je werkgeven kan je het niet gebruiken als bewijs Dus dit solliciteren via whatsapp stinkt van alle kanten. (Valse beloftes doen via whatsapp aan je werkgever en dan lekker ermee wegkomen) dus niet meer goed gesproken rexhter uit Groningen word hier zo blij van 😆

Reageer