UWV zet extra mensen in voor WW-aanvragen

0

Uitkeringsinstantie UWV heeft tijdelijk ruim 200 medewerkers extra ingezet om de sterke groei van het aantal WW-uitkeringen dit jaar te kunnen verwerken. Voor de begeleiding van werkzoekenden zijn nog eens ruim 300 mensen extra ingeschakeld.

Dat heeft het UWV donderdag bekendgemaakt. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor een budget beschikbaar gesteld. ‘Het gaat zoveel mogelijk om UWV-medewerkers die door de bezuinigingen boventallig zijn geworden’, aldus de organisatie.

Het aantal aanvragen voor een WW-uitkering klom de eerste acht maanden van dit jaar met 18 procent. Eind augustus ontvingen 304.000 mensen een WW-uitkering. Sinds het begin van het jaar vonden volgens de instantie 168.000 werkzoekenden een baan. Van hen zaten er 154.500 in de WW.

Het UWV deed in de eerste acht maanden van het jaar aan 4400 langdurig werklozen een zogeheten ‘passend’ werkaanbod. Van die groep is 45 procent daadwerkelijk aangenomen op een door de uitkeringsinstantie uitgezochte vacature. Daarnaast vonden 4000 Wajongers (jonggehandicapten) en 14.000 55-plussers werk via het UWV.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer