HR moet meer aandacht geven aan de flexibele schil

0

HR-medewerkers zouden zich veel meer met de flexibele schil van werknemers binnen de organisatie moeten bezighouden. Op dit moment gebeurt dit te weinig, omdat HR de verkeerde heer dient.

Dat stelt Leo Witvliet, hoogleraar interimmanagement en flexibilisering in het novembernummer van P&Oactueel.

De flexibele schil heeft te maken met de continuïteit van de bedrijfsvoering en is dus een onderwerp waar HR zich mee bezig zou moeten houden, aldus Witvliet. ‘De laatste jaren is er van alles in de lijn gelegd, maar daar ontbreekt de tijd en kennis om hier een visie op te ontwikkelen. HR is ook wel echt een vak natuurlijk.’

Volgens Witvliet houdt HR zich te veel met het management bezig. ‘Toen het management de afgelopen jaren vroeg wat het bestaansrecht van HR eigenlijk was, kozen P&O’ers er massaal voor om het management te gaan dienen door met cijfers en geld in de weer te gaan. En dat terwijl je altijd de werkvloer moet dienen als P&O.’

Leo Witvliet is op 4 april aanstaande spreker op het flexcongres Flex: nu en in de toekomst in Hotel Houten. Hij zal daar ingaan op de vraag: Welke rollen kan de flexbranche hebben in een dynamische(fluïde) arbeidsmarkt? Klik hier voor meer informatie over het programma.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer