Staffing Groep gaat oud-politici detacheren

0

De Staffing Groep gaat per 1 november gestalte geven aan de plannen van oud-minister en -burgemeester Gerd Leers om oud-politici te detacheren. Met de introductie van GP-staffing (Government Professionals) krijgt de Staffing Groep in Nederland naast het succesvolle IT-Staffing een tweede label.

GP-Staffing plaatst voormalige ambtsdragers uit het publieke domein, zoals burgemeesters, wethouders, Tweede Kamerleden en ministers bij bedrijfsprojecten, overheden en maatschappelijke organisaties. Gerd Leers heeft zich als adviseur aan De Staffing Groep verbonden en zal zeer nauw betrokken zijn bij de nieuwe activiteit. Leers is blij dat zijn initiatief nu concreet vorm krijgt. ‘Ex-politici hebben specifieke kennis en kwaliteiten die van grote waarde kunnen zijn binnen bedrijven. Zeker ook relevant in de context van de overdracht van taken vanuit de rijksoverheid naar lagere overheden, het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven’, aldus Leer is een reactie. ‘Voor de politiek zou dit een goede ontwikkeling moeten zijn, omdat goede mensen minder angstig hoeven te zijn om de overstap naar de politiek te maken, omdat ze zien dat volop carrièremogelijkheden zijn na de bestuurlijke loopbaan.’

Voor De Staffing Groep is de introductie van GP-Staffing ook een belangrijke mijlpaal, aldus oprichter Wessel van Alphen. Kwaliteit zal bij het plaatsen van oud-politici volgens Van Alpen leidend zijn. ‘Elke kandidaat zal een assessment ondergaan om een scherp beeld te krijgen van kwaliteiten en beperkingen om een goede match zeker te stellen.’

Eerder dit jaar presenteerde Gerd Leers bij Pauw & Witteman zijn plannen om een detacheringsbureau voor oud-politici op te zetten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer